Klimatpsykologiskolan, Del 1

IMG_6417.JPG

Det pratas mycket om klimatfrågan just nu. Du vet att vi alla behöver bidra till att göra världen mer hållbar. Men, visst är det så att du egentligen redan gör ganska mycket? Visst har du ganska så mycket koll på vilka saker man kan göra för att minska sitt klimatavtryck? Och troligen är du redan idag bättre än genomsnittet?

Vi människor har en tendens att överskatta vår egen förmåga, det vill säga att de flesta av oss tror att vi är bättre än genomsnittet - när det gäller det mesta. Vilket säger sig själv att det inte går ihop.

KNEP: Eftersom vi har ganska svårt att objektivt uppskatta vår egen förmåga eller ansträngning i en fråga kan det vara bra att göra en objektiv mätning.

UTMANING: Gör en objektiv mätning för att få bättre koll på hur du själv ligger till i jämförelse med genomsnittssvensken och genomsnittet i världen. Du kan till exempel använda  www.klimatkontot.se eller www.svalna.se