Back to All Events

Almedalsveckan: Varför är inte alla med i klimatomställningen?

  • Cogito - Den gröna tankesmedjan 4 Hamnplan Visby, Gotlands län, 621 57 Sweden (map)

Beskrivning av samhällsfrågan

Hur får vi till klimatomställningen? Vad händer med de politiker som driver på för den snabba klimatomställning som dagens unga aktivister kräver? Hur lyssnar demokratin på rösterna från kommande generationer?

Utökad information om evenemanget

All forskning visar på att klimatomställningen behöver gå snabbare än vad den gör nu samtidigt som vi ser att det finns en svag politisk vilja för det. I debatten ser vi å ena sidan de som ser sig som förlorare när omställningen inte går snabbt nog, å andra sidan ser vi grupper som upplever att de förlorar på en snabb omställning. Hur kan dessa grupper mötas? Hur kan olika samhällsaktörer bidra? Representanter från politik, näringsliv och civilsamhälle möts i samtalet.

Medverkande:

Maria Wetterstrand, VD Miltton Purpose, tidigare Språkrör Miljöpartiet

Joakim Jansson, Initiativtagare, Klimatbytet

Axel Lindgren, Kommunikationsstrateg, Houdini

Paula Richter, Leg. Psykolog, Klimatpsykologerna

Johanna Salmi, 20% Klimatvarning

Carl Schlyter, Partiledare, Partiet Vändpunkt

http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/58853