OM KLIMATPSYKOLOGErna

För att kunna göra de nödvändiga förändringar som krävs att stävja klimatförändringarna behöver vi människor ändra hur vi lever och beter oss. För att få människor att ändra sina livsstilsval, göra organisatoriska och samhälleliga förändringar behöver vi förstå hur människor fungerar och vad som påverkar våra val. Klimatpsykologerna samlar och delar fakta och kunskap om just detta; mänskligt beteende, hur vi gör val, hur organisationer funkar, vad som möjliggör och försvårar för oss att vara miljövänliga. Och såklart hur vi gör för att hantera klimatångest. Vi erbjuder föreläsningar, workshops, organisatoriska insatser och klimatkonsultationer. Oktober 2019 kommer vi ut med en bok i Klimatpsykologi för Natur och Kultur.

Klimatpsykologerna består av:

Frida+ny+profilbild.jpg

Frida Hylander

Leg. psykolog, STP-psykolog i klinisk psykologi och fil. kand. i Humanekologi. Frida är baserad i Malmö, arbetar kliniskt, samt driver psykologi- och yogaföretaget YOMI. Hon är en ofta anlitad föreläsare, med erfarenhet av flera större klimatprojekt riktade mot att hjälpa såväl familjer som företag att sänka sina klimatavtryck.
Hon erbjuder kontinuerligt workshops och föreläsningar i hållbara beteendeförändringar.

kata+[3][2].jpg

Kata Nylén

Kata Nylén, leg. psykolog, STP i organisationspsykologi. Hon har en bakgrund som projektledare för preventiva insatser inom skola och socialt arbete. Hennes engagemang för miljön är tätt knutet till engagemanget för preventiva insatser. Kata har arbetat i Kenya för organisationer som Green Congress, ESSF och Greenpeace. Nu är hon tillbaka i Sverige och arbetar som utvecklingssamordnare på Magelungen, en organisation som arbetar med skola och behandling för barn i behov. Kata föreläser och håller workshops i klimatpsykologi samt om barn med klimatångest.

Kali profilbild.jpg

Kali Andersson

Leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner baserad i Stockholm. Hon är specialiserad på klimatångest och miljökommunikation. Hösten 2018 håller Kali föreläsningar och workshops om klimatångest, hållbart beteende, hur stress hänger ihop med klimatfrågan, samt skriver på en bok om klimatångest.