OM KLIMATPSYKOLOGErna

För att kunna göra de nödvändiga förändringar som krävs att stävja klimatförändringarna behöver vi människor ändra hur vi lever och beter oss. För att få människor att ändra sina livsstilsval behöver vi förstå hur människor fungerar och vad som påverkar våra val. Klimatpsykologerna samlar och delar fakta och kunskap om just detta; mänskligt beteende, hur vi gör val, vad som möjliggör och försvårar för oss att vara miljövänliga. Och såklart hur vi gör för att hantera klimatångest.

Klimatpsykologerna består av:

Frida profilbild2.jpg

Frida Hylander

Leg. psykolog, STP-psykolog i klinisk psykologi och fil. kand. i Humanekologi. Frida är baserad i Malmö, arbetar på Tellas Consulting samt driver psykologi- och yogaföretaget YOMI. Under hösten 2018 arbetar Frida med flera större klimatprojekt med syfte att hjälpa både familjer och företag att minska sina klimatavtryck. Hon erbjuder även kontinuerligt workshops och föreläsningar i hållbara beteendeförändringar.

Kontakt: frida.hylander@tellasconsulting.com
Tel: 0739-150 866

Kata profilbild.jpeg

Kata Nylén

Kata Nylén, leg. psykolog, utbildad handledare och certifierad i den organisationspsykologiska metoden OBM, Organisational Behavior Management. Hon har en bakgrund som projekt- samt processledare för olika preventiva insatser inom skola och socialt arbete. Hennes engagemang för miljön är tätt knutet till till engagemanget för preventiva insatser. Kata är för tillfället bosatt i Nairobi, Kenya och arbetar bland annat med organisationsuppdrag och individuella kliniska uppdrag åt svenska NGO’s och företag. Hon arbetar även volontärt med lokala klimatinitiativ.

Kontakt: Kata.nylen@gmail.com,
tel: 0707980912

Kali profilbild.jpg

Kali Andersson

Leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner baserad i Stockholm. Hon är specialiserad på klimatångest och miljökommunikation. Hösten 2018 håller Kali föreläsningar och workshops om klimatångest, hållbart beteende, hur stress hänger ihop med klimatfrågan, samt skriver på en bok om klimatångest.

Kontakt: karin.andersson@live.se,
tel: 0736-54 40 49.