Vissa verkar tycka att det är busigt/kul/rebelliskt att flyga nu när det blivit lite tveksamt. Varför?

SVAR: Jag tror att svaret redan finns i din fråga. Det är det där med folkmord. De flesta av oss som verkligen på fullt allvar kan känna att vår nuvarande livsstil skapar ett fruktansvärt lidande, för andra varelser, på andra platser och i andra tider, blir nog inte bara obekväma. Vi får riktigt eländig och hemsk existentiell ångest eller depression. Riktigt jobbiga känslor. Det enklaste sättet att hantera det är att förneka, eller förminska allvaret. Det är faktiskt också ett på kort sikt effektivt sättnatt få bort ångest och depression (fast det leder förstås i längden också till en ännu större katastrof att göra så). Att bli rebellisk är ett bra sätt att förminska. För mig för det tankarna till de som delade ut kötthamburgare utanför en skola som hade infört vegetariska måndagar, eller hur kvinnor ofta hånas och förminskas när de sätter sig emot att bli förtryckta av patriarkala strukturer. De som var med i medborgarrättsrörelsen på 60-talet fick utstå både hån, hot, misshandel och mord. Ett område i Birmingham där många medborgarrättskämpar bodde kallades till och med för Dynamite Hill eftersom Ku Klux Klan bombade där så ofta. Revolt mot en rörelse som ifrågasätter de rådande normerna verkar tyvärr ingå i processen. Ibland är det rentav ett tecken på att en förändring håller på att ske. /Kali